Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.Я., на 50 г., български

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.Я., на 50 г., български
Коментари Харесай

Съдят мъж за контрабанда на 50 бойни

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен С.Я., на 50 година, български и турски жител, за това, че на 17.03.2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт –  Капитан Андреево, обл. Хасково, с лек автомобил с непозната регистрация, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците, муниции за огнестрелно оръжие, а точно 50 броя бойни патрони – закононарушение по чл.242, ал.1, б. „ г “ от Наказателен кодекс.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “  в размер на 2000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая се води от проверяващ митнически контрольор при Търговско дружество „ Митница Бургас “.

На 17 март 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево дошъл лек автомобил с непозната регистрация, ръководен от С.Я. Той влезнал от Република Турция. Водачът не заявил преместването на артикули и други валутни полезности. При последвала щателна митническа инспекция във фабрична празнина, находяща се в багажното поделение на автомобила, митническите чиновници разкрили, укрити в чорапи, два броя картонени кутии, които съдържали общо 50 броя бойни патрони.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са осъществени голям брой следствени дейности, като следствието по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР