Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Х.Х., на 63 г., турски

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Х.Х., на 63 г., турски
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на водача на турския тир, хванат с рекордно количество хероин на Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен Х.Х., на 63 година, турски жител, за това, че на 17.04.2024 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил с непозната регистрация, без съответно позволение, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 402,720 кг на стойност 16 727 377,92 лева, като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък - закононарушение по чл.242, ал.4, предл. 1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от окръжната прокуратура в Хасково. 

На 17.04.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, в посока от Република Турция към Република България, на трасе " Входящи товарни коли и рейсове ", се открил товарен автомобил с непозната регистрация. Водачът му Х.Х., турски жител, показал на митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока от Иран през Турция и България за Румъния – спални матраци. По метода " разбор на риска “ транспортното средство било отклонено за щателна митническа инспекция. При осъществената такава във всички пренасяни 156 матрака, сред горния дунапрен и металните им пружини, чиновниците на Агенция " Митници “ разкрили укрити общо 618 броя транспарантни полиетиленови лентовидни пакети с бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на хероин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор. С разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково лидерът на товарния автомобил Х.Х., на 63 година, е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Х.Х.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР