Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Д.Д., на 50 г., за

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Д.Д., на 50 г., за
Коментари Харесай

Задържаха българин за опит за контрабанда на марихуана за 22 400 лева през ГКПП – Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен Д.Д., на 50 година, за това, че на 03.06.2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с лек автомобил, марка БМВ, без съответно позволение е направил опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 5,610 кг и на обща стойност 22 440 лв., като действието е останало незавършено по независещи от него аргументи – закононарушение по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.

Д.Д. е упрекнат и за това, че на същата дата в едногодишен период от наказването му по административен ред за ръководство на моторно транспортно средство без надлежно удостоверение за ръководство е управлявал моторно транспортно средство – закононарушение по член 343в ал.2 от Наказателен кодекс.

На 03.06.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, в посока от Република България към Република Турция, на трасе изходящи леки коли и рейсове, се открил лек автомобил, марка БМВ с български регистрационен номер, ръководен от българския жител Д.Д. Водачът бил самичък в автомобила. Превозното средство било отклонено за инспекция. При осъществената такава в аварийна гума контролните органи са разкрили вакуумирани 22 броя полиетиленови пликове, в които имало суха зелена листна маса. При направения полеви тест сухата маса позитивирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 5,610 кг и е на стойност 22 440 лв..

По делото се правят дейности по следствието. Водачът на автомобила е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д.Д.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР