Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем А.Д., на 61

...
Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем А.Д., на 61
Коментари Харесай

Арестуваха румънски гражданин от иракски произход за контрабанда на хероин за 380 520 лева

Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвинен А.Д., на 61 година, румънски жител, за това, че на 06.11.2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без съответно позволение е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 4,228 кг, на обща стойност за 380 520 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

По делото е открито, че на 06.11.2021 година на ГКПП-Капитан Андреево обвиненият А.Д. дошъл като пасажер в рейс, движещ се по линията от гр. Истанбул, Република Турция, за гр. Букурещ, Република Румъния. При осъществена митническа инспекция е открито, че в багажа си, който представлявал два куфара с двойни горни капаци, А.Д. е пренесъл през границата на страната ни 8 броя полиетиленови пакети, съдържащи ярко бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то е реагирало на хероин.

Образувано е досъдебно произвеждане под управлението на Окръжна прокуратура – Хасково. А.Д. е бил арестуван от чиновниците на митницата за период от 24 часа. По делото се правят следствени дейности от проверяващ митнически контрольор.

На 07.11.2021 година обвиненият румънски жител, който е с иракски генезис, е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.Д.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР