Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 45-годишен сръбски гражданин за това,

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 45-годишен сръбски гражданин за това,
Коментари Харесай

Спипаха сърбин с над 10 кг хероин за близо 1 млн. лв. на „Капитан Андреево“

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен 45-годишен сръбски жител за това, че без съответно позволение пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 10,345 кг, на стойност 931 050 лв., като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и действието съставлява изключително тежък случай – закононарушение по чл.242 ал.4 предл. 1 по отношение на алинея 2 предл.1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.
 3_559x994  2_559x994  1_931x994
Образувано е досъдебно произвеждане, следствието по което се води от Митница – Бургас.

На 17 декември 2018 година на ГКПП-Капитан Андреево, към 05.30 часа, от Република Турция в Република България влезнал лек автомобил, марка „ Пежо “, ръководен от обвинения. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция. При осъществената такава се открило, че в аварийна гума на автомобила били сложени и укрити 20 броя пакети, съдържащи ярко бежово прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално-следствени дейности, при които лекият автомобил и откритото наркотично вещество са били конфискувани.

Стойността на конфискуваното наркотично вещество възлиза на 931 050 лв..

Сръбският жител е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, от 18.12.2018 година, сръбският жител е бил арестуван за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на него.

Разследването по случая продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР