Окръжна прокуратура - Хасково е привлякла като обвиняеми двама български

...
Окръжна прокуратура - Хасково е привлякла като обвиняеми двама български
Коментари Харесай

Български граждани са задържани за опит за контрабанда на марихуана през Капитан Андреево

Окръжна прокуратура - Хасково е привлякла като обвинени двама български жители за опит за контрабанда на марихуана, оповестиха от държавното обвиняване.

Случаят със З.Д., на 35 година, и Х.А., на 46 година, е от 15 януари, когато на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “ идва лек автомобил  „ Форд Галакси ", в който пътували от България за Турция двама мъже - български жители. 

По информация на пресцентъра на Агенция „ Митници “ транспортното средство е селектирано  за щателна митническа инспекция, при която в аварийна гума са открити 16 полиетиленови вакуумирани плика. Пликовете съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 4,820 кг и е на стойност 19 280 лв..

Двамата мъже и транспортното средство, послужило като средство за осъществяване на нарушаването, са арестувани. 

От Окръжна прокуратура – Хасково прецизират, че двамата арестувани са със 72-часова мярка за задържане, а по случая е формирано досъдебно произвеждане, което се прави от проверяващ митнически контрольор. Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР