Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане

...
Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане
Коментари Харесай

Задържаха в ареста седем души от Нигерия и Гана продавали наркотици в Слънчев бряг

Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 7 лица – жители на Нигерия и Гана. Те са упрекнати за това, че са били част проведена незаконна група,
занимаваща се с разпространяване на наркотични субстанции.
Подробности за следствието показаха пред медиите през днешния ден прокурор Мануел Манев – зам.- областен прокурор на Бургас, наблюдаващият случая прокурор Мирослав Илиев и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.
Те оповестиха, че в проведената незаконна група са взели участие общо осем непознати жители. Седем от тях за арестувани в събота в Слънчев бряг, а едно лице е оповестено за търсене. Групата е работила в изискванията на висока
конспиративност. Участниците в нея са следени през последните два месеца.
Обвиняемите са работили в ясно изразена йерархична конструкция, а всеки от тях е имал избрана роля в групата. В групата е имало и човек, който е трябвало да обикаля с велосипед и да следи има ли полицейски чиновници наоколо до местата на покупко-продажбите.
Разпространявани са главно три типа опиати, съхранявани в специфични тайници – заровени в пясъка, скрити в храстите, както и до дребни търговски обекти, ситуирани на централната алея в Слънчев бряг, като мястото се променяло всеки ден, а зареждането ставало в разнообразни часове. Клиентите били подбирани доста деликатно,
основната част от тях са чужденци.
Цената се определяла и от степента на алкохолно замайване на клиентите. Най-често половин доза кокаин е коствала сред 120 и 160 лв., а цигара марихуана – сред 30 и 50 лв..
По време на следствието са открити 140 таблетки екстази, над 100 джъмпера с марихуана, над 50 джъмпера с кокаин и сума в разнообразни валути в общ размер на към 20 000 лв..
Участниците в групата са със статут на непрекъснато пребиваващи в България. Адресните им регистрации са на разнообразни места в страната, само че е открито, че са наемали квартири в Слънчев бряг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР