Окръжна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за причиняване по

...
Окръжна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за причиняване по
Коментари Харесай

След катастрофата край Средец: Образуваха производство за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжна прокуратура Бургас е образувала досъдебно произвеждане за причиняване по несъобразителност гибелта на едно лице и тежки телесни повреди на други две лица във връзка тежката злополука, която стана късно нощес край Средец. Това стана ясно от ексклузивен брифинг на областен прокурор Георги Чинев.

Около 22.20 ч. на пътя Бургас – Елхово, до с. Константиново, поражда преден конфликт сред лек автомобил “Фолксваген Туран”, ръководен от 30 годишен бургазлия и лек автомобил “Опел Зафира”, ръководен от 44 годишен бургазлия.

От злополуката на място е умрял лидерът на лекия автомобил “Опел Зафира”, а в УМБАЛ - Бургас са откарани лидерът на лекия автомобил “Фолксваген Туран” и пътуващите в лекия автомобил “Опел Зафира” - 23 годишен бургазлия и момиченце от Бургас на 4 години и 8 месеца.

И тримата са настанени в отделението по реанимация на УМБАЛ-Бургас с диагноза „ Политравматизъм “, с заплаха за живота.

Причини за злополуката е, че водачът на “Фолксваген Туран”, движещ се от Бургас към Елхово, навлиза в лентата за насрещно придвижване и се блъска челно в движещия се към Бургас в личната си лента лек автомобил “Опел Зафира”.

„ Образувано е досъдебно произвеждане по член 343, ал 4, предвиждаща наказване от 3 до 15 години затвор. Ще бъде назначена автотехническа експертиза- Взета е кръвна проба за съществуване на алкохол и опиати в кръвта. Причините за злополуката може да бъде, заспиване, отклонение на внимание, тъй като часът на злополуката е 22. 20 в тъмната част на денонощието, както не трябва да бъдат изключвани и проби от техническо естество. Специално за наркотично естество, пробите се изпращат във ВМА и би трябвало софтуерно време, с цел да бъдат изготвени”, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР