Окръжна прокуратура - Благоевград започва разследване за умишлен палеж на

...
Окръжна прокуратура - Благоевград започва разследване за умишлен палеж на
Коментари Харесай

Разследват умишлен палеж на пожара в Благоевград с 3-ма загинали и с пострадали деца

Окръжна прокуратура - Благоевград стартира следствие за тенденциозен палеж на пожара в Благоевград, в който починаха трима души, а измежду потърпевшите имаше и няколко деца, оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура - София.
Още по темата
В 18:39 ч. на 10 декември на телефон 112 е постъпил сигнал за дим, излизащ от жилище на седмия етаж в блок 18, в ж.к. " Струмско - център " в гр. Благоевград. На място са били изпратени екипи на пожарна сигурност и отбрана на популацията и дежурна оперативна група на 2-ро Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград. Огънят е бил овладян.

Вследствие на пожара са умряли Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната УМБАЛСМ " Пирогов " се намират едномесечните близнаци А.Р. и Н.Р., които бяха избавени с кран от пожарникарите.

Към сегашния миг е осъществен оглед на местопроизшествието в наличието на експерти. Назначени са сложна експертиза за определяне аргументите за възникването на пожара и медицински експертизи за аргументите за гибелта на потърпевшите.

Състоянието на другите живеещи в блока лица е устойчиво.

По първични данни пожарът е провокиран от стопанина на изгорелия апартамент - умрелия Д.В.

Тялото на неговия комшия - починалия М.К., е намерено на стълбището сред втория и третия етаж на блока. Пострадалата Е.К. е живяла на шестия етаж, под жилището на Д.В.

Разследването продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР