Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Дадоха на съд шофьорка за пътен инцидент със загинал велосипедист в Разлог

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт против А.В., привлечена към наказателна отговорност за осъществено от нея при изискванията на несъобразителност закононарушение, оповестиха от прокуратурата.

30-годишната А.В. е дееспособен водач.

На 21.10.2020 година обвинената А.В. пътувала с околните си от гр. Разлог към с. Баня с лек автомобил. Преминавайки по ул. „ Христо Ботев “, дамата карала със скорост от към 40 км/ч. Пред транспортното й средство, по банкета от дясната страна в региона на мебелна фабрика, се движел 71-годишният велосипедист Г.К. Без да подаде сигнал с изпъната лява ръка и да се увери в сигурността на маневрата, мъжът пресякъл дясната ограничаваща линия. Навлязъл напряко в лентата за придвижване с желание да се отклони към прохода на паркинга и да премине към портала на фабриката.

Обвиняемата могла механически да продължи ръководството на автомобила напряко и компактно вдясно, без да се пресекат траекториите на придвижване на двете транспортни средства. Пътната конюнктура не била възприета от нея съответно, като без да понижи скоростта тя подхванала маневра вляво. В опита си да заобиколи отляво колоездача, А.В. навлязла с автомобила си отчасти и в насрещната пътна лента за придвижване. Последвал удар сред лекия автомобил и велосипеда, в резултат на който Г.К. получил тежка черепно-мозъчна контузия, довела до гибелта му.

Пътнотранспортното произшествие е било предотвратимо, посредством прекъсване от страна на лидера на лекия автомобил – обвинената А.В., при навреме реагиране на създалата се пътна конюнктура. Налице е и съпричиняване от страна на потърпевшия велосипедист, който нарушил разпоредбите на Закона за придвижването на пътищата.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание от съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР