Окръжна прокуратура - Благоевград се е самосезирала по повод медийни

...
Окръжна прокуратура - Благоевград се е самосезирала по повод медийни
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява има ли корупционни практики в ЮЗУ Неофит Рилски

Окръжна прокуратура - Благоевград се е самосезирала във връзка медийни изявления за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет " Неофит Рилски ".

В началото на декември някогашният учител във факултета доц. Стефан Дечев разгласи, че студенти от ЮЗУ са се дипломирали с фалшифицирани оценки от изпити, които в никакъв случай не са провеждани. По думите му редовно подписът му е бил подправен за оценки по преподавани от него дисциплини. Това демонстрира изпратен от него сигнал за нарушавания към Министерството на образованието и науката (МОН)

Няколко дни по-късно историкът разяснява, че новото управление на ЮЗУ няма да промени тези практики.

" Реални избори не е имало. Станал е един следващ цирк, вследствие на който се прави една сериозна поръчка да продължат досегашните практики. Очевидно българската страна няма суверенитет на територията на юг от Бараково, най-малко що се отнася до МОН. Смятам, че тези практики ще продължат. Югозападният университет остава едно феодално притежание на семейството Юруков и на семейството Марин ", сподели тогава той.

Във връзка с изнесените в общественото пространство данни прокуратурата стартира инспекция в Правно-историческия факултет на Югозападния университет в Благоевград, оповестяват от прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР