Окръжна прокуратура - Благоевград се е самосезирала по повод изнесени

...
Окръжна прокуратура - Благоевград се е самосезирала по повод изнесени
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява ЮЗУ за фиктивни изпити и дипломи

Окръжна прокуратура - Благоевград се е самосезирала във връзка изнесени в медиите данни за корупционни практики в Правно-историческия факултет на ЮЗУ " Неофит Рилски "  още през месец декември, оповестиха от държавното обвиняване.

Образувана е кореспонденция и е предоставена инспекция в бранш " Противодействие на икономическата престъпност "  в ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Тя би трябвало да откри съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, допълват от прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни инструкции, касаещи инспекцията на информацията, съдържаща се в журналистическите изявления. Тя включва снемане на пояснения както от подалия сигнал до Министерството на образованието и науката по отношение на непозволената активност, по този начин и от други лица, осведомени със случая и тези, посочени като участници.

Става въпрос за сигнала, който подаде някогашният учител в университета доцент Стоян Дечев, в който той твърдеше, че студенти са получавали дипломи, откакто той ги е изпитал - единствено че в никакъв случай не ги е, а подписът му е бил подправен.

В хода на инспекцията се откриват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния чиновник.

Уустановяват се и чиновници, носещи отговорност за основните книги на магистърските стратегии в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически информации на автограф и почерк.

Ще бъдат тествани и сигналите за лица, получили дипломи без полагане на нужните изпити.

Очаква се инспекцията да завърши до 20 март.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР