Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната К.Д. по

...
Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната К.Д. по
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт за жестокото двойно убийство на малолетни деца в гр. Сандански

Окръжна прокуратура – Благоевград съобщи на съд 32-годишната К.Д. по обвиняване за осъществено от нея тежко закононарушение, квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 3, прочие 3 и 4, т. 4 прочие 2 и 3 и т. 6, прочие 2 и 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс – ликвидиране на личните си две малолетни деца, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод за потърпевшите.

Обвиняемата К.Д. живяла на фамилни начала с Г.Т. в жилище в гр. Сандански. От връзката им през 2015 година им се родил синът – В.Т., и две години по-късно – през 2017 година, дъщерята И.Т.

На 19.11.2020 година, до момента в който била вкъщи с децата си, К.Д. извадила от долап в кухнята три домашен ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си наследник В., а по-късно на 3-годишната си щерка И. Въпреки виковете на децата, които плачели от болежка и смут, тя ги завела в детската стая и траяла да им нанася голям брой мощни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на незабавна здравна помощ установил гибелта на децата.

В хода на осъществените по досъдебното произвеждане съдебномедицински експертизи е било открито, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно- порезни пострадвания, най-вече по шията и гърдите.

От заключението на движимостите лица по направената сложна съдебнопсихиатрична и психична експертиза се открива, че по време на незаконното действие К.Д. не е била в положение на физиологичен афект. При нея не се открива психологично заболяване или друго, с изключение на личностово разстройство - прочувствено нестабилна персона. Същото не е психологична болест и не може да бъде приравнено към дълготрайно разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице здравна причина за използването на насилствени медицински ограничения по отношение на обвинената.

К.Д. има построена и съхранена психологичната валидност, като може да взе участие пълноценно във етапите на наказателния развой. Спрямо обвинената може да бъде осъществена наказателна отговорност.

Понастоящем обвинената К.Д. е с наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР