Окръжна прокуратура - Благоевград изпълнява Европейска заповед за арест (ЕЗА)

...
Окръжна прокуратура - Благоевград изпълнява Европейска заповед за арест (ЕЗА)
Коментари Харесай

Втори задържан за поругаването на Мемориала на жертвите на Холокоста в Париж

Окръжна прокуратура - Благоевград извършва Европейска заповед за арест (ЕЗА) на Прокуратурата в гр. Париж, Република Франция. Това оповестиха от Оперативна програма - Благоевград.

Тя е издадена на 19.07.2024 година против българския жител К.М. по отношение на наказателно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, заличаване и разваляне на непозната движимост след прелиминарен сговор с други лица по етнически, расови и религиозни подбуди.

На 25.07.2024 година чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград са задържали в Благоевград за период от 24 часа българския жител К.М., на 27 години. Преписката е докладвана в Окръжна прокуратура - Благоевград.

Наблюдаващият прокурор от Оперативна програма - Благоевград е постановил задържане на лицето за период до 72 часа.

В материалите по постъпилата ЕЗА, издадена от френските управляващи, е посочено, че К.М. е съизвършител в незаконните действия, осъществени във френската столица. В ранните часове на 14.05.2024 година на стената на Мемориала на жертвите на Холокоста в гр. Париж и върху здания в 4-ти и 5-ти регион били изрисувани 35 червени ръце - знак, изразяващ линчуване на израелските граждани-резервисти в гр. Рамала през 2000 година.

В хода на следствието на действието във Франция са били конфискувани записи от камери за видеонаблюдение. При проучването на наличието им са били открити причинителите на закононарушението.

Днес, 29.07.2024 година, Окръжна прокуратура - Благоевград внесе искане в Окръжен съд - Благоевград за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стажа “ по отношение на К.М., търсен от способените управляващи на Франция.

Съдът одобри доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Благоевград за съществуване на заплаха К.М. да се укрие за да осуети и да избегне наказателното гонене във Франция и му наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои формиране на правосъдно произвеждане за разглеждане на ЕЗА.

По-рано през днешния ден Софийска градска прокуратура (СГП) заяви, че е задържала българския жител Г.Ф. Софийски градски съд е постановил парична гаранция в размер на 5000 лв..

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР