Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Б.К.

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Б.К.
Коментари Харесай

Съдят мъж, убил комшията си в Петрич

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт против Б.К. за осъществено от него ликвидиране. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Обвиняемият Б.К., прочут с прякора „ Пульо “, живял дружно със фамилията си в къща в тъй наречените „ Шекер махала “ в град Петрич.

В непосредствена непосредственост до тях се намирал изкупвателен пункт за боклуци от черни и цветни метали. На 31 май 2014 година децата на съседите му играели с топка на улицата, като по случайност тя попаднала в двора на къщата на обвинения К. Той почнал да псува децата, което на собствен ред провокирало вербален спор с майката на едно от момчетата. В него се присъединили и други техни родственици. Те се държали нападателно и нападателно, почнали да хвърлят бутилки и камъни към къщата на Б.К. Той се тормозил и уплашил от създалата се обстановка.

Последвало сборичкване сред участниците в спора. Обвиняемият съумял да отбие няколко удара и да премине през портала на пункта, където се оказал изправен против С.М. Желязната врата се затворила след тях и те останали сами. Б.К. държал в дясната си ръка парче от дървена ръкохватка на вила, а в лявата – сабя.

Той почнал да бие физически по-слабия М., който го призовавал да престане. Обвиняемият замахнал и му нанесъл удар с дръжката в лявата част на лицето и още няколко в региона на главата. След това потърпевшият паднал на земята и останал да лежи без забележими признаци на живот. След тези дейности обвиненият отишъл в районното полицейско ръководство и разказал за случая, като декларирал, че може да е умъртвил С.М.

Въпреки оказаната лекарска помощ, на 10 юни 2014 година потърпевшият е умрял. От заключението на съдебно-медицинската експертиза се открива, че вследствие на нанесените удари в главата на мъжа при случая се е стигнало до многофрагментно строшаване с разбъркване на костните фрагменти, довело до разхерметизиране на черепната кутия. Това основало справедлива опция за развиване на менингит, станал непосредствена причина за гибелта на С.М.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР