Окръжна прокуратура-Благоевград е предала на съд двама обвиняеми за извършено

...
Окръжна прокуратура-Благоевград е предала на съд двама обвиняеми за извършено
Коментари Харесай

Предават на съд двама полицаи от Благоевград, спипани с подкуп от 10 лв.

Окръжна прокуратура-Благоевград е предала на съд двама обвинени за осъществено от тях закононарушение по работа. 

Единият заема длъжността младши автоконтрольор, а другият е служител на реда към ОД на МВР-Благоевград. На 28 септември 2016 година двамата били включени в разбъркан автопатрул, като в интервала от 14.10 до 16.00 ч. изпълнявали служебните си отговорности в несъмнено за това място - ул. „ 14-ти полк “ и ул. „ Симеон Радев “ в гр. Благоевград.

По време на промяната си те спрели за инспекция мъж, управлявал лек автомобил „ Ауди А4 “. Полицаят попитал водача дали знае какъв е мотивът за прекъсването, на което той дал отговор, че се е досетил за невключените къси светлини на колата.

Служителите на реда направили инспекция на документите и информация за нарушавания в системата на КАТ по отношение на спрения водач, разпитали го за работата му и приходите. След това служителят на реда дискретно приканил водача да измисли нещо „ за привет “, което той възприел като искане на рушвет, с цел да не му сформират акт за това, че направил нарушаване.

Шофьорът отишъл до колата си, извадил от портфейла банкнота от 10 лв., снимал я с камерата на мобилния си телефон, като в това време неусетно се обадил на другар, на който споделил за случилото се. Той се върнал до служебния автомобил на автопатрула и дал парите на единия от тях, след което отпътувал към дома си. По-късно мъжът подал сигнал в полицията за поискания и получен рушвет.

Веднага по-късно били изпратени полицейски чиновници, които да открият местонахождението на автопатрула, и дежурна оперативно-следствена група. В резултат на осъществения обиск била открита банкнота с номинал от 10 лв. и сериен номер, посочен от спрения за инспекция мъж.

Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР