Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд А.Б. (на

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд А.Б. (на
Коментари Харесай

Предадоха на съд брата на Бербатов и приятелката му

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд А.Б. (на 37 години) и А.П. (на 29 години) по обвиняване за осъществено от тях закононарушение - държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване. Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност и за тяхното разпространяване.

Обвиняемият А.Б. живеел с приятелката си А.П. в столичния квартал „ Бояна “. Мъжът е осъждан, употребявал и разпространявал наркотични субстанции, за което тя знаела и взела участие в активността по пласирането на дрогата. На 06.03.2020 година в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в гр. Благоевград постъпил действен сигнал за идна продажба на опиати от А.Б. на съответно лице. Незабавно бил образуван екип от полицейски чиновници и подхванати нужните ограничения.

Около 12 ч. същия ден обвиненият А.Б. дошъл с лек автомобил м. „ Хонда Сивик “ на паркинга пред магазин „ Метро “ в гр. Благоевград. Заедно с него в колата пътувал малолетният му наследник. Мъжът пазарувал и се върнал в автомобила. След предварителна спогодба по телефон до него спряло МПС м. „ БМВ “. През отворения прозорец на шофьорската врата А.Б. подал на лидера му 2 топчета, характерно свити в транспарантно фолио. Другият ги взел, като платил на обвинения 200 лв.. След това А.Б. отпътувал за гр. София.

Тази среща била забелязана от полицейските чиновници, снимана от охранителните камери от видеонаблюдението на магазина и от експлоатираното особено разследващо средство. Разследващите последвали лекия автомобил м. „ БМВ “, спрели го за инспекция и му направили претършуване и изземване. Впоследствие, в хода на следствието по формираното досъдебно произвеждане по случая, е било открито, че продаденото от А.Б. наркотично вещество е кокаин, с общо тегло 1,50 грама.

Вечерта обвинените А.Б. и А.П. тръгнали от гр. София за гр. Благоевград. Пътували с лек автомобил м. „ Ауди Кю 5 “, ръководен от дамата. В дамската си раничка А.П. носела марихуана. В якето на обвинения, което той поставил в багажника, имало кокаин, екстази, както и забележителна парична сума. Полицейските чиновници издирвали обвинения А.Б. и заложили патрули на разнообразни места в гр. Благоевград. Около 19,30 ч. лекият автомобил, с който той пътувал, бил засечен на входа на града и спрян за инспекция. При осъществено претършуване и изземване в колата били открити опиати – коноп (марихуана), кокаин и екстази. Относно откритите в якето на обвинения пари, А.П. декларирала, че са на татко й. Същите са били предадени като материално доказателство с протокол. В населявания от обвинените апартамент в столицата са били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са били открити следи от кокаин.

А.Б. и А.П. са били привлечени към наказателна отговорност за осъществените от тях незаконни действия, които се отличават с висока степен на социална заплаха. Касае се държане на субстанции, рискови за здравето на хората, а разпространяването им е причина младежите да стартират приложимост на опиатите. Предстои делото да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР