Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа мъж, пренасял над 23 кг кокаин

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за период до 72 часа Мариан С. 23-годишният мъж е упрекнат, за това че е направил опит нелегално да придвижи през границата на страната 23,608 кг. кокаин. Престъплението е осъществено на 16.12.2020 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. 
Наркотичното вещество е открито в лек автомобил с белгийска регистрация, който е тестван на трасе за изходящи коли от Република България за Република Турция. Към наказателна отговорност е притеглен лидерът на лекия автомобил, по отношение на който през днешния ден (18.12.2020 г.) ще бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Общата стойност на арестуваното наркотично вещество, възлиза на над 2 млн. лева по цени на съдопроизводството. Мариан С. е осъждан през 2018 година, когато му е постановена присъда за ръководство на лек автомобил под въздействието на наркотични субстанции.
 Лодка с кокаин за 80 млн. $ откриха край Маршаловите острови Лодка с кокаин за 80 млн. $ откриха край Маршаловите острови
Полицията на Маршаловите острови е разкрила най-голямата пратка опиати до момента в изоставена лодка, изхвърлена на брега на дребен атол,...
Автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват в допълнение инсталиран железен похлупак над фабрична празнина в багажника, предопределена за аварийна гума. След разглобяване на капака, в пригодения тайник са открити общо 22 пакета, облепени с тиксо. При осъществения на място полеви наркотест, наличието на пакетите реагира на кокаин, съобщи пред медиите Светослав Владимиров от Агенция „ Митници “.
За това закононарушение обвиненият може да получи наказване от 15 до 20 години „ отнемане от независимост “. В закона е планувана и санкция в размер от 200 до 300 хиляди лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР