Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят 19-годишния внук, обвинен за убийството на дядо си в с. Крива бара

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А.И. (на 19 години) за осъществено от него закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият А.И. живеел в с. Крива бара дружно с баба си и дядо си – Л.А. По време на вечеря на 13.04.2019 година внукът и дядо му използвали алкохол. По-късно младежът пуснал музикална уредба в стаята си. Л.А. му направил забележка да понижи звука, защото му пречел да гледа телевизия.

Това станало мотив за няколкократно отвиване и завиване на бушони от таблото за електрическия ток в къщата и пререкания сред двамата. Възмутен от държанието на внука си Л.А. изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Последвал опит на обвинения да ги прибере, само че бил бутнат от дядо си, залитнал и се блъснал в стената.

Тогава обвиненият взел дървена бухалка и нанесъл удари по главата на Л.А. В идващия миг бил спрян от баба си, която съобщила за случилото се на телефон 112. Междувременно младежът скрил бухалката на тавана на къщата и излязъл на открито.

Пострадалият Л.А. бил превозен в болнично заведение за оказване на здравна помощ, само че след утежняване на здравословното му положение 10 дни по-късно умрял. Според заключението на направената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза гибелта му се дължи на дихателна и сърдечно- съдова непълнота в следствие от черепно- мозъчна контузия и затрудненията й.

Обвиняемият А.И. е осъждан. Предстои наказателното произвеждане против него да продължи в съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР