Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят трима, теглили кредити за 94 000 лв. от чуждо име с подправени документи

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт против трима мъже, взели участие в проведена незаконна група за осъществяване на документни закононарушения срещу кредитната система на страната и съумели да усвоят непозволено 94 000 лв.

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт против трима мъже за присъединяване в проведена незаконна група за осъществяване на документни закононарушения срещу кредитната система на страната и съумели да усвоят непозволено 94 000 лв.. К.К. (37 г.), Р.П. (45 г.) и В.С. (40 г.) ще бъдат съдени за закононарушение по член 321, алинея 3, прочие 2 за закононарушение по член 212, алинея 4 от Наказателен кодекс. Като началник на незаконната група, основана с користна цел, е открит 37-годишният мъж, а другите двама били участници в нея.

Тримата са арестувани на 7 октомври 2022 година след профилирана интервенция, извършена под управлението на Окръжна прокуратура – Варна от чиновници на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи от Варна и Добрич. В хода на следствието по случая е открито, че групата е направила голям брой закононарушения, свързани с документни измами.

Периодът на деяние, за който ще дават отговор пред съда К.К., Р.П. и В.С., е от края на юни 2021 година до началото на януари 2022 година. За шестте месеца тримата, заедно и взаимно, ръководени от 37-годишния уредник, се занимавали с активност, чиято цел била да теглят от името на други лица заеми, посредством потребление на документи с погрешно наличие и неистинен такива, и да присвояват по този начин добитото непознато имущество. Общо 13 сполучливи поръчки за заеми са осъществени за посочения в обвинителния акт интервал и усвоената непозволено сума е 94 000 лв..

Дейността на тримата се фокусирала върху избор на български жители, трайно открили се да живеят в чужбина. Техните данни били употребявани при подаване на заявки за кредитиране, защото инспекцията на обстоятелствата, изложени в тези поръчки, била сложна и отнемала време. За осъществяване на незаконните цели, били избирани действително съществуващи хора, като ангажимент с набирането на подправени документи за идентичност и трудови правни отношения имал ръководителят на проведената незаконна група К.К. Той определял и размера на заемите. При тегленето на всеки един от 13те заема обвинените работили по еднакъв метод.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане на делото. Ако бъдат приети за отговорни тримата могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години, прецизират от пресцентъра на ВОС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР