Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Спипаха майка и син отглеждали марихуана в къща край Варна

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт против 33-годишния К.А. и неговата 52-годишна майка Г.А. Младият мъж е притеглен към наказателна отговорност за това, че без съответно позволение, държал за разпространяване огромни количества високорискови наркотични субстанции и отглеждал растения от рода на конопа – закононарушения по член 354а, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс. Жената ще бъде съдена за държане на марихуана за разпространяване. Това оповестиха от Окръжна прокуратура за Varna24.bg.

През месец март 2022 година К.А. наел къща, намираща се в м-ст " Евксиноград “. Той нямал желание да употребява парцела по предопределение, а пристъпил към оборудването като оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа. Всяко едно от пространствата на триетажната къща имало своята функционалност за развиването на незаконната активност.

До откриване на противозаконната оранжерия се стигнало след разработка на

 служители на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. На 12 декември 2022 година, откакто бил засечен в парцела, К.А. бил арестуван дружно с неговата майка. В автомобила, ръководен от дамата, били открити съмнителни движимости. Това довело до неотложни дейности по претършуване в дома на Г.А. в град Варна, където били открити 5 пакетчета с тревиста маса, открита като марихуана с тегло от 21,71 грама. Майката и нейният наследник били арестувани от полицейските органи.

На идващия ден били подхванати процесуални дейности в парцела в м-ст " Евксиноград “. В добре оборудваната оранжерия били открити и конфискувани общо 890 броя растения от рода на конопа в друг етап на напредък. Иззети били и няколко чувала суха тревиста маса – 7676,87 грама марихуана, електронни везни и гриндер.

Мъжът и дамата не са известни на органите на реда и не са осъждани преди. Ако бъде приет за отговорен, К.А. може да получи наказване " отнемане от независимост “ от три до дванадесет години и санкция от 10 000 до 50 000 лв. по първото обвиняване и наказване " отнемане от независимост “ за период от две до пет години и санкция от 5000 до 10 000 лв. по второто. Г.А. може да бъде осъдена с " отнемане от независимост “ за период от две до осем години и с санкция от 5000 до 20 000 лв.. Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР