Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят опасен обирджия от Варна, нападнал познат и таксиджия

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт против 29-годишния Х.Д. за обир и опит за обир, осъществени в изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение. Мъжът ще дава отговор за осъществено от него закононарушение по чл.199, ал.1, т. 4 по отношение на член 198, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Грабежът е осъществен на 30 септември 2022 година. Заедно със своя позната Х.Д. отишъл в дома на варненец под предлог да се достави с наркотични субстанции. Пристигайки в жилището обвиненият извадил огромен нож, заплашил домакина, като даже му  нанесъл няколко удара и го порязал. Поискал от него да му съобщи парите и златото, които има. Когато схванал, че това няма да се случи, Х.Д. решил самичък да откри скъпи движимости, които да вземе. Претърсил всички шкафове, като в една раница събирал скъпи движимости на домакина.

Обвиняемият даже си разрешил да използва наркотични субстанции и да принуди пострадалия да му прави компания, до момента в който изпие едно пиво. След това напуснал жилището и не бил издирен от пристигналите на мястото полицейски чиновници.

На 13 ноември 2022 година Х.Д. дружно със собствен другар се намирали в заведение край Варна. След среднощ двамата си извикали такси, с цел да ги откара до домовете им. Когато 28-годишният тогава обвинен останал самичък в таксиметровия автомобил, той решил да обере водача. Хванал го за врата и почнал да го души, като желал от него оборота му. Въпреки че било мъчно, пострадалият се съпротивлявал и съумял да натисне клаксона на автомобила. Предупредил нападателя си, че това е знак за паника и всеки миг се чака идването на негови сътрудници. Тогава Х.Д. се отказал от желанията си и избягал.

Малко по-късно бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи и притеглен към наказателна отговорност за осъществените от него закононарушения. Младият мъж бил разпознат от всички потърпевши.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен Х.Д. може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР