Окръжна прокуратура – Варна внесе протест срещу размера на присъда,

...
Окръжна прокуратура – Варна внесе протест срещу размера на присъда,
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура протестира присъда за убийство на пастир във Варненско

Окръжна прокуратура – Варна внесе митинг против размера на присъда, постановена от Окръжния съд при второ разглеждане на дело за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост към жертвата, осъществено през 2020 година в село Горен чифлик.

По обвинителен акт на прокуратурата 41-годишният Д.Д. беше наказан на 15 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим.

Съдът почете отчасти гражданските искове на потърпевшите близки на жертвата. Подсъдимият ще би трябвало да заплати 80 000 лв. на майката на убития и 40 000 лв. на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в резултат на закононарушението, ведно със законните лихви от датата на действието.

Престъплението е осъществено на 17 май 2020 година. След като се черпил с другари денем, подсъдимият Д.Д. решил да пренощува в сграда до кошарата на татко си в гората на село Горен чифлик. Там нощувал и 38-годишният овчар, който станал жертва на жестокото закононарушение.

Двамата мъже се засекли до постройката, като пастирът изискал цигари от сина на своя шеф. Той отказал да му даде и съгласно обясненията му, след отхвърли служителят на татко му го наругал. Това ядосало доста Д.Д., който реагирал нападателно и поради използван по-рано алкохол. Той почнал да бие 38-годишния мъж с дъска, а след това нанесъл удари с крайници и ръце на към този момент падналия на земята овчар. След побоя обвиненият се прибрал в бараката и задремал. По-късно повикал незабавна помощ. Лекарите открили гибелта на 38-годишния овчар, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя.

Д.Д. е бил притеглен в качеството му на обвинен за закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3 по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Делото се преглежда за повторно от първоинстанционния съд, защото Окръжната прокуратура във Варна стачкува размера на наказването, постановено при първото разглеждане на случая. Апелативен съд - Варна върна производството за ново разглеждане от различен състав на Варненския областен съд.

Присъдата от 15 години затвор не дава отговор на публичната заплаха на действието и на причинителя му съгласно наблюдаващия случая прокурор. Той упорства за налагане на по-високо наказване - „ пожизнен затвор “, и към този момент е внесъл в Окръжен съд – Варна своя митинг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР