Окръжна прокуратура – Варна ще внесе в законоустановения срок протест

...
Окръжна прокуратура – Варна ще внесе в законоустановения срок протест
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Варна иска по-тежка присъда за млад мъж, убил жената на свой роднина

Окръжна прокуратура – Варна ще внесе в законоустановения период митинг с искане за по-тежко наказване за обвиняем за ликвидиране на жена в село Черноок, осъществено през ноември 2022 година.

С обвинителен акт, импортиран през април, А.И. е предаден на съд за закононарушението.

Състав на Окръжен съд – Варна оправда мъжа по по този начин посоченото обвиняване и го осъди за ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс с „ отнемане от независимост “ за период от 12 години при непоколебим режим на изтърпяване.

Престъплението е осъществено през нощта на 7 против 8 ноември 2022 година. 50-годишната жертва на младия мъж се намирала в дома си. Жената забелязала, че някой се пробва да демонтира камерите за видео-наблюдение на къщата й и решила да ревизира какво се случва. На място тя попаднала на родственик на мъжа си, с който били в неприятни връзки. Помежду им зародило сдърпване. 25-годишният обвинен извадил нож и нанесъл на дамата няколко прободни рани, като съумял да засегне витално значими органи. Малко по-късно тя умряла. А А.И. избягал. В резултат от подхванатите незабавни дейности по следствие на случилото се и започнатите издирвателни мероприятия от страна на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, мъжът бил открит и арестуван.

Тъй като смята наказването за незадоволително, прокурорът по делото от Окръжна прокуратура – Варна ще упорства за увеличение на размера. Предстои митингът да бъде импортиран пред въззивната инстанция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР