Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 69-годишен мъж от

...
Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 69-годишен мъж от
Коментари Харесай

Софиянец, причинил смъртта на пешеходец във Варна, застава пред съда

Окръжна прокуратура – Варна съобщи на съд 69-годишен мъж от София, предизвикал по несъобразителност гибелта на пешеходец в пътен случай, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Б.С. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.343, ал.1, писмен знак " в “ по отношение на чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване " отнемане от независимост “ от две до шест години, а в изключително тежки случаи – " отнемане от независимост “ от три до 10 години.

На 17 август 2020 година, към 21:30 часа, обвиненият дружно със своята брачна половинка, щерка и внучка пътували по бул. " Княз Борис I “ в посока от центъра на Варна към к.к. Златни пясъци.

Приближавайки автобусната спирка в региона на ж.к. " Чайка “, автомобилът му се движел в междинната лента за придвижване, която е била най – дясна позволена за придвижване на леки коли, със скорост от към 55 км/ч. В същото това време в посока от ж.к. " Чайка “ към Морската градина на Варна пешеходец подхванал секване на пътното платно на необозначено за задачата место. Навлизайки в лентата за придвижване на автомобила, ръководен от обвинения, последвал удар.

Вследствие на зародилото произшествие пешеходецът получил телесни увреждания по тялото, които по – късно довели до гибелта му. При осъществената правосъдно – здравна експертиза се открила причинно-следствена връзка сред удара в автомобила на Б.С. и контузиите по тялото на мъжа, които се оказали съдбовни. Установено било също, че все още на произшествието концентрацията на алкохол в кръвта на пешеходеца била 2,56 промила.

Анализите посочили, че Б.С. не е управлявал МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Той бил дееспособен лидер, с годно удостоверение за дееспособност.

Предстои делото против 69-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР