Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо Р.Р.,

...
Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо Р.Р.,
Коментари Харесай

Съдят похитител на жена

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт по отношение на Р.Р., на 40 година

Той е предаден на съд за това, че на 27.03.2022 година в гр. Стара Загора, в землището на с. Арнаутито, общ. Стара Загора, и в с. Самуилово, общ. Стара Загора, предизвикал на 31–годишната Д.К. междинна телесна щета, което е довело до трайно затрудняване на придвижванията на десния крайник за период от към 40 дни – закононарушение чл.129, ал.1 вр. с ал.2 от  Наказателния кодекс.

Той е предаден на съд и за това, че на 27.03.2022 година се заканил с ликвидиране на потърпевшата жена и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Р.Р. е упрекнат и за това, че на 27.03.2022 година в гр. Стара Загора отвлякъл Д.К.  – закононарушение по чл.142, ал.1 от Наказателния кодекс.

Р.Р. и потърпевшата жена живеели на фамилни начала, имали две деца. На 27 март 2023 година тя посетила дискотека в гр. Стара Загора, където по-късно дошъл и Р.Р. Жената си тръгнала. Отбила се през казино в града, с цел да види своя другарка, която работела там. Дошъл и Р.Р. Като го забелязала, потърпевшата излязла от помещението и към 5 часа сутринта си тръгнала към жилището си с такси. Там я причакал Р.Р., който почнал да й нанася удари с крайници и ръце по цялото тяло, след което принудително я качил в автомобила си. Продължил да я бие и в колата по посока към с. Самуилово. В землището на с. Арнаутито спрял. Извадил дамата от автомобила и й нанесъл още веднъж побой. След това отишли в с. Самуилово, където той затворил потърпевшата в пункт за мляко в локалната кравеферма. Там й се заканил с ликвидиране. През цялото време дамата викала за помощ и го молела да я върне в дома й в гр. Стара Загора. Р.Р. сторил това, когато тя дала обещание, че няма да го издаде за осъществените от него дейности.

Пострадалата се прибрала в жилището си, свързала се със свои познати, които я откарали в болница. Там е било открито, че от побоя е получила строшаване на десния крайник и други рани по тялото.

По делото са осъществени разпити на очевидци, назначени и направени са заключенията на голям брой експертизи, конфискувани материални доказателства и други

Делото е импортирано с обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Стара Загора в Окръжен съд – Стара Загора и следва неговото насрочване от съда в разпоредително съвещание.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР