Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд британския пастор Даниел

...
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд британския пастор Даниел
Коментари Харесай

Английския педофил Даниел Хъл се изправя пред съда в Сливен

 Окръжна прокуратура – Сливен съобщи на съд английския свещеник Даниел Хъл.  Той е упрекнат за това, че е събирал и получил дарения от чужбина на обща левова стойност 958 819 лв. и не е платил дължимите за тях налози. Той е притеглен под наказателна отговорност за закононарушение по чл.255, ал.3, вр. ал.1, т.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Хъл ще дава отговор за това, че в интервала 27.07.2017 г.- 30.09.2019 година в Сливен е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 31 641 лв., като не е подал данъчни заявления в нито един от случаите на получени дарения от чужбина.  

Той е обвиняем и по друго дело за осъществени от него блудствени дейности по отношение на 8 момчета, пет от които ненавършили 14-годишна възраст все още на действията през 2018-2019 година  

Установено е, че Хъл е упражнявал активност като свещеник в религиозна институция " Християнски център Единство “ със седалище в Сливен. Тя е била записана през 2018 година с решение на Софийски градски съд. Обвиняемият разполагал с канали в интернет платформа за видеосподеляне, в които разгласил видеоклипове, снимани по време на осъществяваните от него проповеди, още преди формалното вписване на религиозната институция. Чрез тези клипове разпространявал фрагменти от живота на жителите на кв. " Надежда “ в град Сливен. Той образно показвал, че хората живеят в мизерия за да притегли донори. Под видеоклиповете, които разпространявал в интернет, обвиненият постоянно изписвал банкови сметки, посредством които събирал дарения, а по-късно в други видеоматериали документирал по какъв начин разходва събраните средства. Титуляр по банковите сметки бил обвиненият Хъл. Той е получил стотици дарения от разнообразни лица, като в нито един от случаите не е подал съответните данъчни заявления, изискуеми от българското законодателство.

Окръжен съд – Сливен е насрочил разпоредителното съвещание по делото за на следващия ден.

По другото дело - за блудства, Хъл към този момент е предаден на Районен съд – Сливен, който е способен да се произнесе по повдигнатите му обвинявания. Те са осъществени в разнообразни интервали от 2018 година и 2019 година в кв. " Надежда “ в Сливен, където са записвани и видеоматериалите с провежданите от Хъл проповеди.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение " задържане под стража “, наложена на 13.09.2019 година от Районен съд – Сливен, която към сегашния миг не е изменяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР