Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Описаха подробно ужаса в Родопите, убиецът шофирал със 115 км/ч

 Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на В.Г., на 36 година, за това, че на 27 юли 2020 година, на пътя Смолян – Кричим, км 96, обл. Пловдив, при ръководство на лек автомобил, марка " Ауди А8 “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибел на повече от едно лице  - Н.М., на 66 година, и Д.Т., на 57 година, и междинна телесна щета на Н.Ч., на 35 година, довела до трайно затрудняване на придвижването на левия му крайник – закононарушение по член 343 алинея 4 вр. алинея 3 вр. член 342 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 27 юли 2020 година, обвиненият В.Г. карал лек автомобил, марка " Ауди А8 “, в посока към Девин. Маршрутът му прекосявал през Кричим. Той достигнал до 96 км на посочения път, където се намирала " дребната “ стена на язовир " Въча “. В този сектор В.Г. карал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой минал в насрещната лента за придвижване макар забранителната маркировка.

В това време, в посока към Кричим, пътувал специфичен автомобил " Форд Транзит “ – кемпер, ръководен от Д.Т. На дясната седалка до него бил Н.М. Водачът на кемпера Д.Т. видял идващия насреща лек автомобил, отбил вдясно, компактно до подпорната стена и понижил скоростта си на придвижване. Обвиняемият също понижил скоростта, с която се движел, само че заради тесния сектор на пътя, двете коли не съумели да се разминат и настъпил преден конфликт сред тях, като в този миг скоростта, с която се е движел лекият автомобил " Ауди А8 “, била 73 км/ч.

Вследствие на злополуката от пострадванията си умряли Д.Т. и Н.М., а Н.Ч. - сателит на обвинения, получил междинна телесна щета.

Извършена е била химическа експертиза, при която е открито, че В.Г. не е използвал алкохол или наркотични субстанции. Според автотехническата експертиза, повода за пътното произшествие е превишена и механически несъобразена скорост, с която е управлявал В.Г., както и навлизането му в насрещната пътна лента по време, място и метод, когато това не е било безвредно. 

Предвиденото от закона наказване за действието, в което е упрекнат, е  отнемане от независимост от 5 до 15 година и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

Спрямо В.Г. е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 5000 лв.. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР