Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Ф.П., на 22

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Ф.П., на 22
Коментари Харесай

22-годишен опасен рецидивист остава в ареста, след като нападна няколко жени в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен Ф.П., на 22 година, за това, че на 23.12.2021 година, в гр. Пловдив, в изискванията на рисков рецидив е направил обир по отношение на 68-годишна жена. Той лишил дамската й чанта с намиращите се в нея движимости – портмоне, мобилен телефон, ключове и други, като употребявал за това мощ. Престъплението е квалифицирано по член 199 алинея 1 вр. член 198 ал.1 вр. член 29 алинея 1 от Наказателния кодекс. Към досъдебното произвеждане са приобщени и още два случая в гр. Пловдив с набези над дами от обвинения.

На 27.01.2022 година Ф.П. лишил посредством издърпване дамска чанта от 53-годишна жена, откакто я съборил на земята. В чантата имало 350 лв. и други движимости.

На 31.01.2022 година Ф.П. нападнал и трета жена, която също съборил на земята, дърпал раницата й и я заплашвал. Пострадалата съумяла да избяга и бил подаден сигнал в полицията. Грабежите са били осъществени към 20 часа, до момента в който дамите се прибирали от работа към домовете си в необятния център в гр. Пловдив.

Ф.П. е арестуван на 7 февруари 2022 година в началото за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, а след това и за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. 

Днес, 10 февруари 2022 година, по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Ф.Н. Той е осъждан неведнъж за закононарушения срещу собствеността – обири. За последно е излязъл от пандиза през декември 2021 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР