Окръжна прокуратура – Пловдив предава на съд създателя на страницата

...
Окръжна прокуратура – Пловдив предава на съд създателя на страницата
Коментари Харесай

„Мотикаря”, който бе заловен след мащабна акция на ГДБОП, отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив предава на съд основателя на страницата " Мотикаря ” Павел Скръчков, който бе хванат през 2017 година след огромна акция на ГДБОП.

Полицаите бяха атакували 18 адреса в София, Пловдив, Варна, Плевен, Габрово Мизия и Троян. Първоначално бяха арестувани 9 обвинени, само че част от тях разказали, че са влизали в ролята на помагачи на Павел. След арестите уеб сайтът за нецензурен фотоси с деца бе затворен.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 29-годишния Скръчков  и още трима помагачи на програмиста. Срещу тях е повдигнато обвиняване за това, че за времето от неустановена дата при започване на месец януари 2014 година до 18.07.2017 г. в Пловдив и на територията на Република България, са взели участие в проведена незаконна група, за популяризират посредством интернет нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, които не са навършили 18 години.

В хода на следствието е станало ясно, че групата е основана за за приемане на приходи, като пловдивчанинът Павел Скръчков  е бил началник на проведена незаконна група, а останалите обвинени - участници.

Четиримата обвинени основали интернет страници, уеб сайтове, онлайн платформи и пощенски кутии, които да употребявали за легално прикриване на активността си, обвързвана с държането и разпространяването на порнографските материали. Те имали отлични компютърни знания и създали специфични отбрани за платформите и страниците. На тях били оповестени фотоси и видеофайлове с порнографско наличие с девойки, които нямат навършени 18 години. Изображенията били копирани от други интернет пространства.  

През 2003 година Павел основава уеб страницата му www.motikarq.com, като първоначално там имало хумористично наличие, само че след това почнали да се разгласяват разголени фотоси на девойки. Посетителите се нараснали, а по-късно и парите за реклама. Така Павел решил да продължи с разпространяването на порнографските снимки, с които е изнудвал и девойките. Разследването против него лишило много време, тъй като мъчно се доказвали връзките на цялата група в обществените мрежи.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР