Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Предадоха на съд обвиняемия за убийството на мъж в село Боснек


Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Б.Б. (на 53 години), притеглен в качеството на обвинен за осъществени от него закононарушения по чл. 116, алинея 1, т. 6, вр. чл. 115, алинея 1 и по член 339, алинея 1 от НК – умишлено ликвидиране, осъществено по метод и със средства, рискови за живота на мнозина, и нелегално държане на огнестрелни оръжия и ловджийски патрон.

В началото на м. декември 2021 година обвиненият Б.Б. бил на тържество в клуб в с. Боснек. Между него и Д.Б. зародил скандал с отправяне на обидни реплики. Няколко дни по-късно той се извинил на съперника си. Вечерта на 17.12.2021 година по предложение на Д.Б. обвиненият се включил към компания в дома му във очевидно нетрезво положение. Двамата мъже още веднъж се скарали, което прераснало в сборичкване. 

Около 02,00 ч. Б.Б. напуснал къщата на Д.Б. По пътя към дома си решил да отмъсти за нанесения му побой. Прибирайки се, заредил ловна пушка, м. „ Zastava “, и още веднъж се върнал в дома на Д.Б. Оставил оръжието извън, след което го помолил да излезе на открито. Изчакал го на улицата директно пред къщата. Обвиняемият насочил пушката към Д.Б. и създал изстрел против него. Пострадалият се опитал да избяга, само че Б.Б. още веднъж стрелял. Вследствие на огнестрелните рани в региона на гръдния панер и корема Д.Б. умрял. Смъртта му настъпила бързо и била неизбежна. 

Веднага след убийството обвиненият напуснал местопроизшествието, като укрил огнестрелното оръжие в местността Одженица. Извършителят на действието е бил разгласен за търсене и арестуван няколко дни по-късно. В хода на следствие на закононарушението е бил осъществен оглед на населяваната от обвинения Б.Б. къща в с. Боснек, при който са били открити и конфискувани друга пушка, м. „ Flobert “, и ловджийски патрон. Установено е, че обвиненият нямал позволение за предпазване, носене и приложимост на огнестрелно оръжие и муниции. Предстои делото да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР