Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече ката обвиняем 51-годишния М. Д.

...
Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече ката обвиняем 51-годишния М. Д.
Коментари Харесай

Задържаха мъж, обвинен в източването на 9,6 млн. лв. ДДС с фиктивни продажби на трюфели

Окръжна прокуратура – Пазарджик притегли ката обвинен 51-годишния М. Д. за това, че на 14 декември 2022 година в град София като ръководещ и представляващ комерсиално сдружение като причинител, в съучастничество с 57-годишен, като помощник, направил опит да бъде получена от държавния бюджет 9 668 160 лева, представляваща Данък добавена стойност за възобновяване.

По информация от прокуратурата това е станало посредством потребление по документ с погрешно наличие. Към документите е бил прибавен дневник за фиктивни покупки на сдружението за данъчен интервал от месец ноември 2022 година

Обвиняемият е правил комерсиална активност на територията на Пазарджик и други области. По следственото дело са разпитани очевидци, конфискувани са огромен размер материални доказателства – включително и документи за фиктивни покупко-продажби, назначени са експертизи.

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания по отношение на други лица. Установено, че фиктивните покупко-продажби са осъществявани като продажби на трюфели и гъби.

Във връзка с откриване на незаконната скица през вчерашния ден са били осъществени 15 претърсвания, обиски и изземвания на територията на три области – Пазарджик, София и Хасково. В интервенцията са взели присъединяване чиновници на Главна дирекция " Национална полиция " и на ДАНС. Събират се доказателства и за съпричастност към незаконната активност и на други лица.

Обвиняемият М.Д. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

През последните месеци в Пазарджик тече друго дело по данъчни измами под прикритието на покупко-продажби с трюфели, по което подсъдими са четирима мъже и една жена.

Текст: Величка Ачева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР