Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда изверга, опитал да убие бившата си в Лом

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт против И.Й. по дело за осъществени закононарушения по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.
52-годишният И.Й. е неведнъж осъждан, изтърпявал наложени му санкции „ отнемане от независимост “.
В продължение на няколко години мъжът имал връзки с Н.А.
Към 2023 година 26-годишната жена решила да ги приключи, като измежду мотивите за това били проявяваната от него експанзия и физическо принуждение.
Систематичните кавги и побои по отношение на Н.А. наложили издаване на правосъдни заповеди за незабавна отбрана, връчени на обвинения на 29.12.2023 година и 17.01.2024 година Той се задължавал освен да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на потърпевшата, да не доближава жилището й, местоработата и местата за обществени контакти и отдих, а и да не реализира контакт с нея под каквато и да е форма.
На 18.01.2024 година Н.А. се намирала пред магазин в Лом, където я пресрещнал И.Й. Той опитал да я заприказва, само че тя го отблъснала. Тогава обвиненият счупил телефона й, последвал я в магазина, хванал я за дрехата.
Жената му напомнила за издадената ограничаваща заповед, само че той й запушил устата с ръка.
В един миг И.Й. извадил от джоба си нож, няколко пъти го замахнал към Н.А., след което я пробол в региона на гърдите. Пострадалата съумяла да се отскубне и пробвала да доближи до магазина за помощ. Свидетел подал сигнал на телефон за незабавни случаи 112.
Междувременно И.Й. избягал, като изхвърлил ножа. Същия ден бил открит и арестуван от полицейските чиновници.
За случая тогава писа медията ни.



Извършената по досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза открила породените на потърпевшата Н.А. увреждания. Само навременната оперативна интервенция е довела до избавяне живота й.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР