Окръжна прокуратура – Ловеч повдигна обвинения и задържа за 72

...
Окръжна прокуратура – Ловеч повдигна обвинения и задържа за 72
Коментари Харесай

Арести и обвинения за корупция в ТЕЛК Ловеч

Окръжна прокуратура – Ловеч повдигна обвинявания и задържа за 72 часа две лица по отношение на водено досъдебно произвеждане за рушвет на длъжностни лица в ТЕЛК – Ловеч. Това съобщиха  Валентин Вълков, областен прокурор на Ловеч и  Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП на брифинг, през днешния ден, по отношение на извършени процесуални-следствени дейности по досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения от членове на ТЕЛК-Ловеч.

Окръжният прокурор Валентин Вълков даде на присъстващите представители на медиите информация, че по формираното преди към година досъдебно произвеждане, след взаимни дейности с ГДБОП, са събрани доказателства за покачване на обвинявания за приемане на рушвет, против две лица – ръководителя на ТЕЛК-Ловеч и лице, настоящо като медиатор при предаването на парични суми като рушвет за членовете на комисия. Целта е била приемането от голям брой, фактически страдащи от разнообразни болести лица, на повишен % неработоспособност или установяване % на неработоспособност на лица, които не страдат от заболяване, подлежащо на разглеждане от ТЕЛК. По този метод са получавани непозволено обилни суми за нескончаем интервал, с което са били породени обилни вреди на пенсионния фонд

Проведени са претърсвания на 17 адреса в обитаеми места от Ловешка област, като са конфискувани документи, материални доказателства и пари към 37 000 лева, свързани с незаконната активност.

Привлечените обвинени за арестувани за 72 часа, като следва внасяне на искане до съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Продължават следствените дейности за изясняване активността на всички участващи в ТЕЛК лекари, както и разпити на очевидци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР