Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Прокуратурата погна благоевградчанин, опитал да убие приятел по чашка след скандал

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против А.Г. ( на 47 години ) за осъществено от него закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 08.10.2021 година С.А. гостувал на А.Г. в дома му в гр. Благоевград. Двамата консумирали бира и разговаряли. Между мъжете зародил скандал, който станал мотив гостът да тръгне.

Междувременно стопанинът се обадил в полицията и съобщил за фамилен скандал. Взел нож и последвал С.А. по ул. „ Балкан “. Настигнал го и го прегърнал, след което му декларирал, че не желае да има нищо общо с него. След тези думи извадил ножа и протегнал ръка към С.А. Н анесъл му два удара, причинявайки му прободно-порезни рани в лявата гръдна половина. При опита за самоотбрана потърпевшият получил и пострадвания в региона на гърба и дланта.

На местопроизшествието пристигнали полицейските чиновници, които съумели да разтърват двамата мъже. Пострадалият С.А. бил превозен в болница, където му била осъществена интервенция. Няколко дни по-късно той бил изписан с усъвършенстване.

По досъдебното произвеждане са били осъществени съдебномедицински експертизи, установяващи травматичните увреждания.

Обвиняемият е бил притеглен към наказателна отговорност за опит за съзнателно ликвидиране, като действието е останало незавършено, заради независещи от него аргументи – оказана своевременна здравна помощ на потърпевшия С.А.

Предстои делото против обвинения А.Г., който е неведнъж осъждан, да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР