Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съдят мъж, нанесъл щети за близо 900 000 лева на “Купола” в Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против О.С.(на 44 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по чл.330,ал. 3,пр. 1,вр. алинея 2,т. 1 и т. 2,вр. алинея 1отНК.

На 04.09.2021 година О.С. се срещнал с приятеля си в гр. Дупница. Мъжете консумирали алкохол в няколко заведения. След среднощ двамата тръгнали с такси към гр. Благоевград, с цел да посетят пиано бар. Там траяли да използват алкохолни питиета. Около 04,00 ч. от клиентите на заведението останали единствено те. Обвиняемият изразил неодобрение от отхвърли на музикантите да му изпълнят съответна ария, защото към този момент били завършили работа. След разногласието с тях се възмутил от сервитьорката на заведението, която съгласно него трябвало да извършва желанията му, оповестяват от държавното обвиняване.

Натръгване О.С. изискал от охранителяда се срещне със притежателя напиано бара и книгатаза недоволства. Изказал негативното си отношение към работещите в заведението.Държал се нападателно,нахвърлилсевърхуохранителя.

Към 05,30 ч. обвиненият се прибрал в гр. Дупница дружно с приятеля си. Чувствал се сърдит от случилото се в пиано бара и имал предпочитание да се върне, с цел да продължи разправията.

Наел таксиметров автомобил, като на бензиностанция на път за гр. Благоевград закупил туба с гориво.Пристигнал предзаведението, което към този момент било затворено и влезнал в пространството,представляващо преддверие.Изсипал бензинавърху пода,където били разположениелектрическототабло икабелниятразпределителен долап. Запалил горивнататечностсъс запалка и побягнал към чакащия го таксиметров автомобил. Потеглил към гр. Дупница, като попътя изхвърлил празната туба.

Междувременно, в резултат на дейностите на О.С., на местопроизшествиетовъзникнал пожар. От входа на заведението той бързосе пренесъл върхудървенатапокривна структура на комплекса, прочут в града като „ Купола “, която почнала да гори.Създала се заплаха огънят да се разпростре в пространствата напиано бара, близкияресторант, банков клон, както и в прилежащите жилищни кооперации.

Свидетел на протичащото се подал сигнал на телефон за незабавни случаи 112.На място неотложно пристигнали полицейски служителиипожарни екипи. Извършена билаевакуация нахора, чийто живот се оказал заплашен.

Междувременно О.С. се прибрал в гр. Дупница, където посетил казино и бар.

От осведомителните излъчвания по телевизионните канали схванал за последствията на провокирания от него палеж. Същият ден направил опит да напусне страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, само че бил арестуван от органите на гранична полиция.

В резултат на осъщественото от О.С. незаконно действие са били породени обилни вреди по обекти на комплекс „ Купола “, чийто общ размер възлиза на89820z8,73 лв..

В хода на досъдебното произвеждане са били назначени и изпълнени експертизи –пожаро – техническа и химическа, оценителна, видео – механически.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР