Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Обвиняем за опит за грабеж с причиняване на смърт на 82-г. мъж в с. Микрево е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт против 18-годишния О.О., притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 199, алинея 2, т. 2, вр. член 198, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Обвиняемият О.О. е незает, престъпно проявен и държанието му е обсъждано на съвещания на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към община Струмяни.

Той употребил услугите на 82-годишния И.Ч., който работел като коафьор и бръснар в с. Микрево. Знаел за проблемите на възрастния мъж със слуха и зрението. Проучил навиците и всекидневието му. Забелязал и къде той прибирал извоюваните пари.

Около 22,30 ч. на 29.07.2022 година О.О. дружно с 13-годишния О.И. прескочили оградата на парцела на И.Ч. за незаконно лишаване на непознати парични средства. Те доближили спящия на походното легло в двора мъж. Нанесли му голям брой удари в региона на главата с етернитова тръба и телескопичен предмет. Непосредствено по-късно почнали да търсят парите на И.Ч. на разнообразни места, само че не ги намерили.

Притеснени от кучешкия лай и обзети от суматоха да не бъдат разкрити, двамата напуснали мястото на престъплението. На идващия ден синът на потърпевшия го разкрил мъртъв. За случая е била известена Окръжна прокуратура - Благоевград и формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопроизшествието, открити закрепени и конфискувани дактилоскопни следи, прегледани записи от камерите за видеонаблюдение.

Извършителят на закононарушението е бил открит и арестуван. Деянието е осъществено при изискванията на криво-ляво извършителство посредством наказателно неотговорното лице - малолетният О.И. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че гибелта на И.Ч. се дължи на тежка черепно-мозъчна контузия. Понастоящем О.О. е ес мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР