Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд мъж, обвинен за

...
Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд мъж, обвинен за
Коментари Харесай

Съдят мъже, пребили до смърт човек в Петрич

Окръжна прокуратура – Благоевград съобщи на съд мъж, упрекнат за побой и последвала гибел на мъж в гр. Петрич.

В ранните часове на 22.05.2021 година в заведение на улица „ Цар Борис III “ в гр. Петрич зародил спор сред две компании. Междувременно на местопроизшествието дошъл мъж с таксиметров автомобил, с цел да прибере приятелите си. Той се поинтересувал за аргументите на разправията, като се опитал да я спре.

Скандалът ескалира, пренесъл се на открито и прераснал в сборичкване сред участващите в него. В един миг обвиненият нанесъл мощен удар с крайник в региона на корема на мъжа. Пострадалият изгубил равновесие и паднал на платното до пешеходната пътека, при което блъснал седалището и главата си в асфалтовата настилка. Вследствие на получената тежка открита черепно – мозъчна контузия мъжът изпаднал в кома. Въпреки положението му К.К. му нанесъл удар с крайник в главата.

 Свидетели на протичащото се пробвали да спрат побоя и да окажат първа здравна помощ на потърпевшия. През това време П.Т. и К.К. напуснали местопроизшествието.

Инцидентът бил общопризнат от голям брой лица - таксиметрови водачи, клиенти на заведения, инцидентни минувачи.

След подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112 на място пристигнали полицейските органи и незабавен медицински екип. Пострадалият С.К. бил превозен в болнично заведение в гр. Петрич, а след това в столицата. Въпреки извършени реанимационни мероприятия и приложено високоспециализирано лекуване, мъжът умрял.

В хода на досъдебното произвеждане са били назначени и осъществени голям брой експертизи – съдебномедицинска, видеотехническа, химикотоксикологична, ДНК, правосъдно психиатрични.

Според заключението на вещото лице по направената съдебномедицинска експертиза, сред черепно-мозъчната контузия и настъпилата гибел на потърпевшия С.К. е налице директна причинно – следствена връзка.

Обвиняемият П.Т. е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. Другият обвинен по делото – К.К., е притеглен към наказателна отговорност за причиняване на междинна телесна щета по хулигански подбуди.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР