Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу осъдителната присъда на

...
Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу осъдителната присъда на
Коментари Харесай

Прокуратурата щурмува скандално ниската присъда за убийството на легионера Николай Чивев

Окръжна прокуратура – Благоевград изготви митинг против неоправдателната присъда на Емил Първанов-Ембака. В петък той бе наказан на 12 години " отнемане от независимост " за зверското ликвидиране на Николай Чивиев на Автомагистрала " Струма ", написа struma.com.

На последното съвещание на съда прокуратурата изиска 20 години затвор за Ембака. Престъплението бе осъществено към 13:30 ч. на 26.06.2015 година, на новостроящ се обект „ автомагистрала Струма “, ЛОТ-4, наоколо до с. Левуново, община Сандански. Чрез нанасяне на удар с камък по главата, подсъдимият съзнателно умъртвил Н.Ч. (на 47 години).

На 29.06.2018 година състав на Благоевградския областен съд призна за отговорен Ембака и му наложи наказване от дванадесет години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване, като го е оправдал по повдигнатото му обвиняване, че убийството е било осъществено по хулигански подбуди. Съдът е осъдил да заплати компенсации на околните на потърпевшия за породените им неимуществени вреди, ведно със законните лихви.

Прокуратурата смята наложеното на подсъдимия наказване за незаслужено, заради което изготви митинг пред Софийския апелативен съд. Посочва се, че незаконното действие е било осъществено от него по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата като се усили размера на наказването до двадесет години „ отнемане от независимост “. Протестира се и мярката за неотклонение на Ембака, която макар постановената неоправдателна присъда остава „ подписка “, като съдът е решил, че не е налице действителна заплаха той да се укрие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР