Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд –

...
Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд –
Коментари Харесай

Съдът реши: Измамник от Врачанско, лъгал хората за работа в Германия, остава в ареста

Окръжен съд – Враца удостовери определението на Районен съд – Враца, с което по отношение на В. Д. е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Срещу него от Окръжна прокуратура – Враца е повдигнато обвиняване за това, че за времето от 07.07.2019 година до 14.06.2020 година в разнообразни обитаеми места в област Враца /гр. Мездра, с. Баница, с. Фурен и гр. Враца/, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза е възбудил подвеждане у разнообразни жители, че ще им подсигури работа в Германия, за което следва да му преведат по 70 лева за претендент за работа, и поддържал това подвеждане, като с това им предизвикал имотна щета в общ размер на 560 лева Той е упрекнат и в това, че през април 2021 година в гр. Враца за да набави за себе си имотна полза, е възбудил подвеждане у Ц. З., че ще му обезпечи работа в Германия, за което следва да му преведе капаро от 70 лева, поддържал това подвеждане и с това на 07.04.2021 година му предизвикал имотна щета, в размер на 70 лева, като измамата е осъществена наново в значителен случай – прави закононарушението откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение.
Съдът одобри, че е вярна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани досега доказателства обосновават в задоволителна степен съмнението, че обвиненият е съпричастен към реализиране на действията, в които е упрекнат.
„ Обвиняемият В. Д. е осъждан, има неприятни характеристични данни и не дребен брой заявителски материал и формирани досъдебни производства за престъпни прояви от същия тип, за закононарушения по член 209 Наказателен кодекс, които условия в допълнение укрепват извода за налична действителна и интензивна заплаха от осъществяване на ново закононарушение, а изложените в противоположен смисъл причини на отбраната се явяват голословни “ – се споделя в претекстовете на Окръжен съд - Враца.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР