Окръжен съд – Варна определели мярка „задържане под стража“ на

...
Окръжен съд – Варна определели мярка „задържане под стража“ на
Коментари Харесай

"Задържане под стража" за двама, разпространявали наркотични вещества

Окръжен съд – Варна определели мярка „ задържане под стража “ на Добрин М. и Биляна С. упрекнати в разпространяване на наркотични субстанции.

Двамата са привлечени като обвинени за владеене и разпространяване на наркотични субстанции – амфетамини и хероин. Прокуратурата уточни също, че са налице доказателства, че и двете лица са наркозависими. По смисъла на закона, повдигнатото против тях обвиняване е тежко съзнателно закононарушението, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 2 до 8 години и „ санкция “ от 5 000 до 20 000 лева

Защитата на тридесет и пет годишната Биляна С. изиска по-лека мярка за неотклонение, поради включването й през август тази година в стратегия за лекуване от наркотична взаимозависимост и съществуването на непрекъснат адрес, на който може да бъде открита.
Биляна С. има влезнала в действие присъда 4 месеца „ отнемане от независимост “ от 1 септември 2017г., която е била отсрочена с изпитателен период от 3 години.

Адвокатът на тридесет и пет годишния Добрин М. също изиска по-лека мярка на неотклонение, защото мъжът не е рецидивист и има също има непрекъснат адрес и може да бъде открит.

Според съда, от събраните досега голям брой данни, може да се одобри обоснованото съмнение на прокуратурата, че Биляна С. и Добрин М. от дълго време се занимават с разпространяването на опиати и може да бъде изработен извод за заплаха да се укрият от преследването или да извършат закононарушение.

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР