Окръжен съд-Силистра взе постоянна мярка задържане под стража“ на 27-годишният

...
Окръжен съд-Силистра взе постоянна мярка задържане под стража“ на 27-годишният
Коментари Харесай

Убиецът от Айдемир остава в ареста

Окръжен съд-Силистра взе непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 27-годишният Г.А. от село Айдемир, община Силистра, Силистренска област, притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс – ликвидиране на 42-годишният В.Е. от същото село.

Представителят на Окръжна прокуратура-Силистра се базира на събраните досега гласни и писмени доказателства, съгласно които на 03.04.2023г. обвиненият Г.А. е нанесъл на жертвата В.Е. удари в главата и тялото, като в резултат на това В.Е. е умрял.

Прокурорът се базира и на заповед по Закона за домашното принуждение, издадена против обвинения Г.А., с която същият е отхвърлен от вкъщи си за практикуване на принуждение над неговата майка. Тази заповед, както и дейностите които е направил дефинират обвинения като персона с изключително висока степен на социална заплаха, склонна към експанзия и посягане против човешкото здраве. Не на последно място съгласно обвинителя съществува риск Г.А. да попречи на следствието, посредством влияние върху очевидци.

Служебният бранител на Г.А. изиска по-лека мярка за неотклонение „ домакински арест “, мотивирайки се с неизяснени условия по отношение на виновността на своя подзащитен.

В последната си дума пред съда обвиненият Г.А. изиска да му бъде избрана мярка за неотклонение „ Домашен арест “, която да бъде изпълнявана в дома на майка му.

Според правосъдния състав от всички събрани гласни и писмени доказателства, в това число и самите пояснения на обвинения Г.А., може да се направи обосновано съмнение, че Г.А. е съпричастен към осъществяване на закононарушението, в което е упрекнат, а точно причиняване на гибелта на В.А.

Въпреки, че обвиненият Г.А. не е осъждан, по делото попадат данни, че във връзка с същия е издадена заповед за отбрана от домашно принуждение във връзка с неговата майка. Независимо от аргументите, които са довели до това, може да се направи извод, че обвиненият има податливост към нападателни прояви. В случай на наложена по-лека мярка за неотклонение, обвиненият би получил опция да контактува със очевидците и да се опита да им окаже влияние.

Окръжен съд-Силистра одобри, че са налице всички учредения, планувани в Наказателно-процесуален кодекс, и настояването на Окръжна прокуратура-Силистра е основателно, заради което дефинира непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на Г.А.

Определението на съда предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд-Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР