Окръжен съд припомня, че грабежът бил извършен на 12 април

...
Окръжен съд припомня, че грабежът бил извършен на 12 април
Коментари Харесай

Осъдиха санитар, обрал възрастна жена от дом за стари хора във Варна


Окръжен съд напомня, че грабежът бил осъществен на 12 април тази година, малко след среднощ в Дом за остарели хора в околност Ален мак във Варна. Извършителят влезнал в стаята на стара жена, притиснал с възглавница лицето й и със мощ издърпал чантата й. Докато излизал от стаята на дамата, 41-годишният санитар бил засечен от хигиенистката в дома. Тя го попитала дали има някакъв проблем, само че той отрекъл и бързо се качил в населявана от него стая, с цел да прегледа заграбеното, след което напуснал дома за остарели хора. Хигиенистката влезнала в стаята на старата жена, от която схванала за грабежа и уведомила дежурната сестра. От ограбеното подсъдимият Добрин А. задържал мобилния телефон и сумата от 73,50лв., а останалото наличие от чантата изхвърлил в резервоар. Общата стойност на отнетото със мощ от старата пациентка е 164,71 лв..

Подсъдимият е от Провадия, осъждан неведнъж и дейно на " отнемане от независимост “ за закононарушения от общ темперамент.

Делото беше решено в едно съвещание, откакто ВОС почете настояването на отбраната за кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.

Пред тричленния състав мъжът призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза.

Варненски областен съд наложи наказване на подсъдимия Добрин Ат. за осъществения обир от 7г. и 1м " отнемане от независимост “, което понижи с 1/3 до размер 4 година и 8 месеца, което да изтърпи при непоколебим режим. Осъденият следва да възвърне нанесени имуществени вреди на потърпевша в размер на 164,71 лв..

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР