Окръжен съд - Пловдив потвърди присъдата на първа инстанция, с

...
Окръжен съд - Пловдив потвърди присъдата на първа инстанция, с
Коментари Харесай

Окръжен съд оправда адв. Костов по обвинението, че е ударил шамар на Батаклиева

Окръжен съд - Пловдив удостовери присъдата на първа инстанция, с която пловдивския юрист Атанас Костов е оправдан по обвиняването, че е блъснал пестник на Николета Батаклиева.  Инцидентът станал на 8 април 2019 на ул. „ Цоко Каблешков “, пред адвокатската фирма на юриста. Той заварил джипа си " Мерцедес " блокиран от  паркирания чернен „ Мерцедес “ на брата на Николета - Красимир Батаклиев. Батаклиев бил паркирал пред личния си гараж пред дома си, който е в същата кооперация. При тръгване, Костов блъснал леко с колата си другия мерцедес. Той се опитал да продължи, само че в това време Батаклиева, която била пред кооперацията хванала дръжката на вратата на колата му и се пробвала да я отвори.
Прочетете още
 Между двамата почнал вербален спор. Батаклиева упорствала от своя страна Костов да спре, с цел да изяснят аргументите за зародилото ПТП.  Пловдивчанката от своя страна, афектирана от случилото се с колата на брат й, крещяла, че няма никакво желание да напуща мястото, ще се обади на  тел.112 и ще извика КАТ, с цел да открият аргументите за настъпилото ПТП, което малко по-късно и сторила.

След това почнала да снима с телефона си цялата обстановка. Виковете й привлечки минувачи, майка й и брат й също се появили.Пред очевидците Батаклиева декларирала, че Костов й е блъснал пестник. 

Веднага по-късно тя си вади здравно удостоверение, съгласно което тя е имала травма на лицето с контузия на шести и седми долни леви зъба. Заради пострадването ѝ бил публикуван болничен за 14 дни домашно лекуване. Костов отхвърля да е удрял пестник и твърди, че Батаклиева сама се е блъснала с врата на мердецеса му, когато се опитвала да я отвори. 

Пловдивчанката е подала тъжба във Второ РПУ, където служителите на реда снели пояснения от всички и съставили сигнален протокол на Костов. Впоследствие тя подала в съда и тъжба за породена телесна увреда по смисъла на чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс, изразила се в травма на лицето, с контузия на шести и седми долни леви зъби.

По време на делото Костов слага под подозрение достоверността на здравната документи по делото, само че съдът заключава, че доводите му са неоснователни. 

Районния съд е отбелязал, че при изясняване на въпроса по отношение на механизма на контузията, движимостите лица не изключват опцията посочените от изследваното лице зъби да се контузят косвено и при други условия, разнообразни от твърдените в жалбата. И заради необоснованост на обвинителната теза съдът оправдама обвинения. Вероятността Батаклиева да се е самонаранила не е обсъждана, защото въпроса е отвън предмета на доказване на делото. 

Окръжен съд оправдава Костов и му присъжда разноските по делото в размер на 3 000 лв.. Присъдата е дефинитивна. 

 

 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР