Окръжен съд- Пловдив допусна днес да бъде предаден на гръцкото

...
Окръжен съд- Пловдив допусна днес да бъде предаден на гръцкото
Коментари Харесай

Връщаме по европейска заповед обвинен в убийство грък

Окръжен съд- Пловдив позволи през днешния ден да бъде предаден на гръцкото правораздаване търсеният и открит в Пловдив Георгиос Д., за който е издадена европейска заповед за арест на 12 юни тази година. Наказателното гонене идва от прокуратурата в Пирея.
Съдът в Пловдив е способен да се произнесе, тъй като лицето е със статут на чужденец, дълготрайно пребиваващ в България. Той е упрекнат в осъществяване на преднамерено ликвидиране и обир в съучастничество с друго лице за нахлуване над жена на 21 ноември предходната година в Пирея- Атика. Двамата съумели да избягат, а дамата е умряла от нанесените и пострадвания няколко часа по- късно в болничното заведение.
Според гръцкото законодателство става дума за тежки углавни закононарушения, за които плануваното наказване е пожизнен затвор за убийството и отнемане от независимост от 5 до 20 години за грабежа. Пловдивският областен съд постанови " задържане под стража " за Георгиос Д. до фактическото му предаване на гръцките управляващи. Решението предстои на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР