Окръжен съд - Монтана взе решение за предаване на Н.

...
Окръжен съд - Монтана взе решение за предаване на Н.
Коментари Харесай

Окръжен съд в Монтана ще екстрадира мароканец в Италия, осъден в Рим за търговия с наркотици

Окръжен съд - Монтана взе решение за предаване на Н. Р. от Мароко на правосъдните управляващи на Република Италия за изтърпяване на присъда, постановена  от съда в Рим през 2009 г. 

 Делото против Н. Р. е формирано по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА) след Европейска заповед за арест, издадена на 4 ноември 2015 г.  от Главна прокуратура при Апелативния съд на Рим.  

Шест години преди този момент – на 5 ноември 2009 година, Н. Р. е бил осъден  от Апелативния съд на Рим  на 8 години „ Лишаване от независимост “ за нелегално пазаруване на наркотични вещества   с цел търговия с наркотици  в интервала 2004 – 2005 г.  Присъдата е доказана на 18 април 2010 г.  И на двата процеса подсъдимият Н. Р. не се е явил  и е бил защитаван от публичен бранител.

През ноември 2015 година прокуратурата при Апелативен съд – Рим е издала Европейска заповед за арест на Н. Р. за задържане и предаването му за осъществяване на наложеното му наказване „ Лишаване от независимост “, като оставащия му за изтърпяване период е  6 години, 10 месеца и 29 дни.  

На 12 август 2023 година търсеният Н. Р. е бил арестуван от чиновници на РУ – Берковица, а на 16 август т. година Окръжен съд – Монтана му е наложил мярка за неотклонение „ Задържане под стража “  до разглеждането от съда на Европейската заповед за арест.

На 21 август Н. Р. е декларирал пред Оценка за съвместимост – Монтана непринудено единодушие за предаването му на управляващите в Италия. След приключването на избрания от закона тридневен период за вероятно оттегляне на даденото единодушие, което не бе направено  от мароканския жител, на 25 август  Окръжен съд – Монтана като взе поради всички събрани по делото доказателства и изслуша страните по делото, реши да допусне за незабавно предаване Н. Р. – 45 годишен, роден в Мароко, без паспорт, без адресна регистрация в България, на правосъдните управляващи на Италия за изтърпяване на наказване „ Лишаване от независимост “.

До фактическото предаване на Н. Р. на управляващите в Италия  съдът взе на Н. Р. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Решението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР