Окръжен съд - Монтана взе решение да предаде на властите

...
Окръжен съд - Монтана взе решение да предаде на властите
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана взе решение да екстрадира в Испания жител на Вършец

Окръжен съд - Монтана взе решение да съобщи на управляващите в Кралство Испания – 30 годишния български жител А. И. А., разгласен за интернационално търсене с европейска заповед за арест.

Делото против А. И. А.е формирано поЗакона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА) след заповед издадена на 1 декември 2022 г.отсъда вград Торелагуна- Испаниявъв връзка с наказателно произвеждане за трафикна опиати, присъединяване в проведена незаконна група и владеене на нелегално оръжие.

Според документите по делото на 6 юни 2022 г.полицейски чиновници заловили на автомагистрала в Испания автомобил, ръководен от А. И. А.иоткрили в колата му 66 кг марихуана.Приобиски в жилища в Испания са били намерении други опиати - хашиш, кокаин, марихуана, нелегално оръжие и пари. А. И. А. е бил арестуван от испанските управляващи, а по-късно освободен.След издаването на Европейската заповед за арест, в края на м. декември предходната година А. И. А. е задържанот чиновници на Министерство на вътрешните работи във Вършец, а при започване на януари т. година Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “на А. И. А. за обезпечаването му за осъществяване на производството за предаването му по ЕЗАнаКралство Испания.

На делото за екстрадиция А. И. А. изяви непринудено единодушие да бъде предаден на испанските управляващи, което не отдръпна и след приключването на дадения му от закона 3 дневен период за размисъл. Затова откакто се срещна с всички документи по делото и изслуша още веднъж прокуратурата,исканото лице и отбраната му, съдът постановиА. И. А. да бъде предаден на управляващите на Кралство Испания за осъществяване на наказателнопроизводство.

Испанските управляващи са дали гаранции, чепри вероятно наказание българският жител ще бъде върнат за изтърпяване на наложеното наказване в родината си.Съдът взе на А.И. А. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ до фактическото му предаване на Испания.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР