Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 6 месеца „Лишаване

...
Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 6 месеца „Лишаване
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, причинил катастрофа със загинал в Монтанско

Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 6 месеца „ Лишаване от независимост “ условно против 52 годишен мъж, провокирал злополука, след която възрастен мъж умрял от получените контузии.
На 28 септември 2015 година на път Е-79, в посока на придвижване от Монтана към село Смоляновци, С. Х. Т., който карал лек автомобил „ Хонда Джаз “, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата като при възбрана за придвижване със скорост по-висока от 60 км/ч се движел с 81.56 км/ч, изгубил надзор над ръководеното МПС и провокирал ПТП, при което получил тежки контузии пасажерът в колата Б. А. А. /84 г./ След злополуката лидерът оказал помощ на потърпевшия, който бил превозен и настанен в болница, само че на идващия ден умрял. Пред съда подсъдимият С. Х. Т. – неосъждан, призна напълно събитията и обстоятелствата в обвинителния акт, отхвърли да се събират други доказателства в правосъдна фаза и изиска делото да бъде гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване.
Съдът призна С. Х. Т. за отговорен, че на 28 септември 2015 година при ръководство на автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на Б. А. А. от Белоградчик като след злополуката направил всичко допустимо за оказване помощ на потърпевшия. Като взе под внимание всички доказателства по делото, самопризнанието на подсъдимия и събитието, че при изискванията на кратко правосъдно разследване наложеното наказване наложително се понижава с 1/3, съдът осъди С. Х. Т. на 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период.
Съдът лиши С. Х. Т. и от правото да ръководи МПС за период от 6 месеца.
Подсъдимият би трябвало да заплати по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана 382 лв. разходи по досъдебното произвеждане.
Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд – София в 15 дневен период.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР