Окръжен съд – Монтана отне от съжителстващи на семейни начала

...
Окръжен съд – Монтана отне от съжителстващи на семейни начала
Коментари Харесай

Окръжен съд-Монтана и КПКОНПИ отнеха имущество за близо 200 хил. лв. на семейство от Лом

Окръжен съд – Монтана лиши от съжителстващи на фамилни начала мъж и жена от Лом дялове на компании, парични средства и коли на обща стойност близо 198 000 лв.. Делото бе формирано по иск от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ против С. Г. С. /40 г./, М. Г. И. /35 г./ от Лом и „ О. П. и сие “ ЕООД. При инспекция на КПКОНПИ е било открито, че за интервала 2008-2018 година С. Г. С. и М. Г. И. са осъществили доходи в размер на 44 888.43 лв., а притежаваното от тях имущество - пари, движими и недвижими движимости, измежду които над 120 леки и товарни автомобила и благосъстоятелност в 15 сдружения, надвишава 600 000 лв..
През 2018 година против С. Г. С. е формирано досъдебно произвеждане, а заради доста противоречие в имуществото на проверяваните лица КПКОНПИ е подала в съда искова молба за лишаване в интерес на страната на имущество на стойност 371 450 лв.. В хода на процеса бе открито, че с присъда от 16.05.2018 година на Оценка за съвместимост – Монтана С. Г. С. е приет за отговорен, че от 2013 година до 2016 година в Лом избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности по Закона за локалните налози и такси в изключително огромни размери - общо за 20 720.24 лева, като в двумесечен период не е подал в Община Лом заявления за добитите и регистрирани на негово име 120 леки и товарни коли.
По това дело подсъдимият С. Г. С. е наказан на 3 години „ Лишаване от независимост “ както и на конфискация в интерес на страната на 106 автомобила негова благосъстоятелност. Тъй като иззетите с присъдата коли към този момент не са благосъстоятелност на С. Г. С. цената на желае е понижена на 197 912 лв..
След като се срещна с настояването на Комисията, отговора по него, приложените писмени доказателства, събраните в хода на процеса доказателства и заключенията на движимостите лица съдът откри, че е налице доста противоречие в имуществото на проверяваните С.Г. С. и М. Г. И. в размер на 853 737.74 лв., като това постанова правния извод, че исковата рекламация на КПКОНПИ е основателна.
Затова Оценка за съвместимост – Монтана разгласи решение, с което лиши в интерес на страната нелегално добито имущество от С. Г. С. и М. Г. И. на обща стойност 197 912 лв., в което влизат суми от добити от тях дялове в сдружения, суми от продажби на 33 автомобила и цената на други 20 автомобила, тяхна благосъстоятелност. Подсъдимите С. Г. С. и М. Г. И. би трябвало да платят общо и 7 915.72 лв. в интерес на бюджета на правосъдната власт – държавна такса съгласно почетения размер на желае, както и 3 220 лв. по сметка на КПКОНПИ за разходи по делото.
Решението предстои на обжалване пред Административен съд-София в двуседмичен период.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР