Окръжен съд Монтана остави в ареста задържаните в Лом четирима

...
Окръжен съд Монтана остави в ареста задържаните в Лом четирима
Коментари Харесай

Оставиха в ареста българите, издирвани от италианските власти

Окръжен съд Монтана остави в ареста арестуваните в Лом четирима български жители, за които има издадена европейска заповед за арест от Италия.

Те са упрекнати от италианските управляващи за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на хора за проституция, за употреба и подкрепяне на проституцията в съучастничество с утежняващи условия и продължение, свеждане до състояние на иго, похищение, телесни пострадвания, закани и друга по тип употреба.

Според информацията от италианските управляващи по делото и въз основата, на която е издадена европейска заповед за арест, четиримата са част от по-голяма проведена група за трафик и все още броят на съпричастните с незаконната активност са 22 души, най-вече българи.

Жертви на проведената незаконна група са главно българки, които са били извеждани от страната ни до Италия с увещание, че там ще работят като сервитьорки, домашни помощници или други.

След като жертвите били отвеждани в Италия, те били заключвани в секрети квартири, където са били държани принудително, с отнети персонални документи и подложени на брутални физически и душевен тормоз, с цел да се съгласят да работят като проститутки.

Членовете на незаконната група са имали прецизно избрани функции в незаконната дейност- превоз на жертвите от България до Италия, склоняване посредством принуждение и насила, защита на " работното място " - проституцията се е правила главно на избрани специфични места, в това число на пътя.

Днес съда реши за четиримата да ги остави под стража, а през идната седмица ще са делата по същинската част, които ще дефинират дали същите да бъдат предадени на италианските управляващи.

Ако виновността на четиримата арестувани бъде потвърдена, те могат да бъдат наказани в Италия на до 30 години затвор за закононарушенията, в които са упрекнати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР